Clienții noștri

Piotr C., Polonia

Once again many thanks for the wonderful time we had with you in Romania. You were really a great guide!

Nikola H., Croația

I want to thank you for all effort you put into our hiking this year in Romania. Thanks for your help with the plan, organizing accommodation in hut, guiding us, taking care of the hikers, good relationship, ... everything.

Łukasz W., Polonia

Radu, once again, thank you very much for your services. It was a pleasure exploring the area with you.

Emanuela F., Toplița

Oameni cu suflet mare, profesioniști desăvârșiți. O ieșire alături de ei este o ocazie de a te bucura de peisaje incredibile în condiții de maximă siguranță și o sursă de informații neprețuite. Recomand cu căldură.

Ion C., Pitești

Cred că te duci pe munte pentru că vrei să ajungi în locuri inimaginabile, făurite de forțe nevăzute, cunoscute doar din cărți spirituale ori științifice. Te mai duci pentru că vrei să afli cum e fără semnal, fără magazinul de vis-à-vis, fără poteci asfaltate, doar tu cu fricile tale și cu un rucsac în spate. E bine să o faci alături de cei ce acolo se numesc ghizi. Ei te îndrumă, îți dau sfaturi, te zoresc uneori, dar cel mai important este că îți sunt alături. Dacă nu știți cum sunt astfel de oameni, cel mai bine ar fi să mergeți undeva pe munte cu Alpine Challenge.

Sorina L, Ploiești

Fiecare tură a mea cu Alpine Challenge este o poveste despre depășirea limitelor, despre încredere și siguranță, despre Andreea care de fiecare dată are pregătite pentru mine variante de "back up", despre bucuria fiecărui pas pe care îl fac pe o treaptă mai "sus", despre plăcerea de a "savura" minunile care ne înconjoară, dar și despre o enciclopedie ambulantă care mi se dezvăluie în fiecare istorioară sau legendă cu personaje din vremurile de demult, despre geografie, botanică, geologie, despre cărți, despre adevărați profesioniști! Îmi place să "cuceresc" vârfuri, dar bucuria cea mai mare este în "povestea" fiecărui pas pe care l-am făcut pentru a ajunge acolo! Mulțumesc Andreea & Radu!

Elena D., Câmpina

Vă mulțumesc pentru frumoasele amintiri, transpuse în pozele tuturor. Abia aștept să vă revăd pe toți în următoarele drumeții. Îmbrățișări și mulțumiri lui Radu și Andreei.

Daniel P., Focșani

Vă mulţumesc tuturor pentru clipele minunate petrecute împreună. Sunteţi, pentru mine, niște oameni speciali. A fost un privilegiu să vă cunosc. Îmi doresc ca şi cu alte ocazii să fiu în preajma voastră.

Irina P., Rusia

Excellent alpine routes guide, both winter and summer. If you want to discover routes and trails you never imagined existed in Bucegi, Piatra Craiului or Făgăraș or do the classics – he is you guy. Connoisseur of hidden gems and routes a few people know about. Subtile motivator. Not a “bitch drop and give me 20” person. Yet, he can motivate you to go beyond your comfort zone and accomplish something new and awesome, without making you feel you’ll drop dead of exhaustion in the process. A very educated person with great sense of humor. Want to discuss literature, arts or physics of climbing on approach hike? Or prefer to laugh, goof around and discover local pulp-fiction type of folklore? Go with Radu.

Ioana L., Piatra Neamț

O minunăție de oameni! Două suflete de pus la inimă. Dacă e să îi caracterizezi în doar 3 cuvinte, pentru a nu te lungi cu laudele: răbdare, profesionalism, umor. Oameni frumoși, alături de care înveți foarte multe, din toate punctele de vedere, iar voia bună și energia pozitivă sunt la ele acasă! Merită 10 stele din 5.

Mihai S., Braila

Primele drumuri serioase pe munte le-am făcut cu Radu acum 25 ani. Apoi au urmat sute de km străbătuți împreună prin munți din România. Am învățat enorm de la el. Am trecut prin multe întâmplări și suntem legați pe viață de ceva mai mult decât de o prietenie. Pentru cei dintre voi care vreți să faceți primele drumeții serioase pe munte sau să vă perfecționați cunoștințele și abilitățile de montaniarzi Alpine Challenge este exact ce aveți nevoie. Seriozitate, siguranță și, nu în ultimul rând, omenie.

Răzvan B., București

Am participat la un curs de alpinism hivernal alături de Alpine-Challenge. O experiență minunată! Mulțumesc Radu, mulțumesc Andreea!

Octavian C., Oltenița

Two of the coolest people I've met. Super friendly, helpful, always prepared, always caring. You need meet them, as words only does them injustice!

Manuel B., Spania

Thanks for the excellent excursion and hospitality

Andrei C., Râmnicu Vâlcea

Radu, îți multumim pentru cursul despre avalanșe oferit! Cu toți am plecat încântați, mai pregătiți, dar și mai conștienți de pericolele la care ne expunem.

Dan P., Constanța

Radu Hera este cel haios și profesionist ghid pe care îl cunosc. Am mers cu el pe înalte culmi. În siguranță, cu fruntea descrețită și învățând mereu lucruri noi. Îl recomand cu inima deschisă oricând.

Sergiu B., București

Un permanent transfer de cunoștințe într-o manieră proactivă. Radu demonstrează încă o dată caăe o ambulantă enciclopedie a muntelui și a glumelor și reușește de fiecare dată să aducă ceva nou și inedit chiar și unui traseu pe care l-am mai făcut. Conferă încredere în fiecare moment al traseului, încredere prin cunoașterea amănunțită a terenului și a zonei, prin sfaturile legate de abordare și prin determinarea și bucuria împărtășite. De fiecare dată a existat un back up și astfel am reușit să facem lucruri memorabile atunci când vremea nu ne permitea. Fiecare tură aduce ceva nou, o tehnică, o abordare, o glumă, un sentiment.

Viorel S., București

Am mers de nenumărate ori cu Radu pe trasee de diferite dificultăți și în toate anotimpurile. De fiecare dată a fost o experiență memorabilă și am învățat ceva nou. Radu este de fiecare dată lânga tine să te ajute și să te sfătuiască pe porțiunile tehnice. Pune siguranța pe primul loc și are o mare experiență montană. Turele pe munte sunt o adevarată plăcere alături de el și am găsit întotdeauna subiecte interesante de dezbătut pe potecile lungi de pădure.

Tina C., UK

Ne-a plăcut tare mult tura din Bucegi și toti au zis să-i pun pe listă pentru anul viitor. Abia așteptam să refacem ieșirile din Hut în Hut. Am fost foarte impresionați de tine și toți au zis ca fără tine era imposibil să ajungem în atâtea locuri. A fost chiar magică excursia, nu mă așteptam să iasă așa de bine, sincer, mulțumesc pentru tot.

Marius M., București

Provocare, siguranță, seriozitate și ture extrem de bine documentate. Asezonează asta cu un simț al umorului deosebit și ai rețeta unei experiențe de excepție.

Paula N., București

Am fost cu Radu în mai multe ture și îl recomand cu toată căldura tuturor celor care iubesc și vor să descopere frumusețea munților dincolo de traseele marcate. Radu este în primul rând un om deosebit. Cunoaște foarte bine munții și este de încredere, serios, atent, prietenos. Într-un cuvânt, un adevărat om de munte.

Diana M., București

Când nu am teama că ce fac e greșit sau că drumul nu e cel bun sau că voi rămâne în urmă sau că nu voi putea depăși un anumit pasaj, parcă altfel se vede și se simte muntele. Nu mai spun de experiența în sine, de lucruri învățate, de povești, de locuri despre care doar am citit și recitit, iar acum fac parte din amintirile mele. Mă bucur să cunosc un om pe urmele căruia îmi doresc să calc și la propriu și la figurat.

Cristian D., București

Dincolo de meseria de ghid pe care o face foarte bine, Radu reușește să organizeze ture în care mergi împreună cu el, nu în urma lui. Radu e o companie plăcută atât pe vreme bună cât, mai ales, pe vreme rea și nu mă pot gândi la vreo tură de trekking, cățărat sau ski de tură de care să nu-mi amintesc cu plăcere.

Ionut N., București

De când l-am cunoscut, în 2012 și am făcut prima tură împreună, mersul cu Radu pe munte a fost o încântare. Nu numai că mă simt în siguranță cu el, dar atmosfera din ture e dincolo de cuvinte. Am remarcat, de asemenea, că e foarte răbdător cu cei cu care merge, indiferent de nivelul și pregătirea lor. În particular, apreciez foarte mult faptul că, pentru fiecare loc prin care trecem, are câte o istorioară (personală sau cunoscută de la alții). Și, dincolo de toate, pasiunea și dragostea lui pentru munte radiază din tot ce povestește și face. Radu este prima alegere a mea când merg pe munte, iar ce am relatat mai sus este doar o mică parte dintre aceste motive.

Razvan M., Țicleni

Am fost cu Radu în câteva ture (4-5 cred) și au avut de toate: zăpadă, soare, noroi. Altitudini și mai mari (Vf. Toubkal 4167m din Maroc - Atlas) și un pic mai mici prin Bucegi și Ciucaș. Turele au fost foarte bine organizate, unde era nevoie de echipament suplimentar (colțari, pioleți, etc) s-a ocupat Radu de furnizarea lui. Ritmul de mers a fost potrivit. Am fost foarte mulțumit și voi mai merge la munte cu Radu.